Bel: 06 532 28 715
Hoe houd ik als raadslid zicht op de vastgoedportefeuille van mijn gemeente? Welke kritische vragen moet ik stellen én welke antwoorden mag ik verwachten voor een professioneel en duurzaam vastgoedbeleid?
Om een antwoord te geven op deze vragen en gemeenteraadsleden en beleidsmakers te helpen bij deze uitdaging organiseert IVVD, in samenwerking met Republiq, op vier plaatsen in Nederland de workshop “Vastgoedsturing voor gemeenteraadsleden”.
Docenten |
![]() Dr. Ingrid Janssen Partner bij Republiq / Associate Professor bij TIAS School for Business & Society
![]() Drs. John Verhoeven Ex-raadslid, Toezichthouder en Vastgoedstuurman |
Resultaat:
Na afloop heeft u inzicht in welke informatie nodig is voor een professioneel vastgoedbeleid en bent u in staat om de juiste kaders te stellen en de uitvoering hiervan ook te controleren.
Waarom?
Gemeenten bezitten veelal een omvangrijke maatschappelijk vastgoed portefeuille om te voorzien in huisvesting voor scholen, culturele voorzieningen, sportverenigingen en de eigen organisatie. Daarnaast hebben gemeenten ook bijzonder vastgoed zoals monumenten of strategisch verworven vastgoed in bezit. Gemiddeld is 30% van het balanstotaal voor rekening van gebouwen. Dit vraagt om verantwoord gemeentelijk vastgoedbeleid waar u als raadslid een belangrijke bijdrage aan kunt leveren.
Toch is het als raadslid vaak lastig om zicht te krijgen op de resultaten van dat gemeentelijk vastgoedbeleid. Hoe stel je de juiste kaders voor professioneel gemeentelijk vastgoedbeleid? Allereerst is belangrijk welke maatschappelijke doelen uw gemeente met het vastgoedbezit voor ogen heeft. Daarnaast is het verduurzamen van het eigen maatschappelijk vastgoed, als onderdeel van de energietransitie, een belangrijk onderwerp op de politieke agenda. Hoe geef je nu sturing aan dit beleid? Hoe maak je weloverwogen de juiste keuzes? Waar te beginnen? Welke informatie heb je nodig voor een goede besluitvorming? Welke kritische vragen kun je als raadslid stellen om scherper zicht te krijgen op het gemeentelijk vastgoedbeleid? En hoe kun je zelf bijdragen aan de volgende stap in professionalisering van dit beleid?
Voor wie?
Deze workshop is bij uitstek geschikt voor wetgevers en raadsleden van gemeenten die te maken hebben met maatschappelijk / gemeentelijk vastgoed.
Data en locaties
1 november - Den Bosch, Golden Tulip Hotel Central
8 november - Zwolle, Nieuwe Buitensociëteit Zwolle
14 november - Gouda, Het Oude Stadhuys Gouda
21 november - Breukelen, Nyenrode Business Universiteit
Tijden
De bijeenkomsten vinden plaats van 18.30 uur tot 21.30 uur. Voorafgaand vanaf 17.45 uur is er een inloop met lichte maaltijd. Deelname Uw deelname aan de workshop is € 295,- exclusief btw. Inbegrepen zijn koffie/thee en lichte maaltijd.
Schrijf u in op www.ivvd.nl